13 Kasım 2012 Salı

KATMER POĞAÇA

SELAMUNALEYKÜM ARKADAŞLAR;nasılsınız iyisinizdir inşlh :)) bugün sizlere bir tarif vermek istiyorum çok güzel bir tarif bu muhakkak deneyin

MAZEMELER
1 subardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 yumurta(beyazı hamurun içine ayrılacak)
20gr yaşmaya
aldığı kadar un
ara katlarına sürmek için tereyağ
YAPILIŞI:ilk olarak ılık sütün içine mayamızı ve şekeri koyup mayanın kabarmasını bekliyoruz,daha sonra diğer malzemeleri ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz ,hamurumuzu 8 eşit parçaya bölüyoruz her parçayı yemek tabağı büyüklüğünde açıyoruz aralarına erittiğimiz tereyağını sürüyoruz (ben teremyağ kullandım) en üst kat hariç  ,merdane yardımı ile hamurumuzu tepsi genişliği kadar büyütüyoruz  16 parçaya bölüyoruz  sigara böreği sarar gibi sarıyoruz içine istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz ,40-45 dakika tepsidemayalanmasını bekliyoruz, üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede pişiriyoruz  ve poğaçamız hazır :)))

SEVGİLER :)))

8 yorum:

  1. En sevdiğim poğaçalardan biri ellerine sağlık çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende ilk def denedim çok güzel oldu akşama kalmadı :)))

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. bir ayrıntıyı yazmayı unnutmuşu:))) 40-45 dakika tepside mayalanması gerekiyor fırına girmeden önce

      Sil
  3. Merhabalar...
    Kadınlarkulübündeyken bi baktım buraya gelmişim :)
    Bir mail adresi aradım, bulamadığım için buraya yazıyorum. Fikrinize ihtiyacım var. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Dikiş makinası alıcam ama kullanıcı fikirlerine ihtiyacım var. Yeni başlıycam dikişe. Pratik, kullanımı kolay, fonksiyonlu (ilerde keşke makinamda bu da olsaymış diye hayıflanmayacağım özelliklerde) bir makina olsun istiyorum. Sizin diktiklerinize baktım. Bende bu tarz şeyler dikeceğim (tabii ilerde :)) ) Sizin kullandığınız makinayı tavsiye eder misiniz? Ederseniz hangi marka ve modeli kullanıyorsunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgelginiz:)) makina konusunda paff derim kullanan herkes çok memnun,benim makinemin markası bernina-bernette hiç memnun değilim tavsiyede etmem çok sorun yaşadım makinemle bende paff almayı düşünüyorum umarım yardımcı olabilmişimdir

      Sil
  4. ÇOK İŞTAH AÇICI OLMUŞ.ELLERİNİZE SAĞLIK.BEKLERİM BANA DA,YENİ KATILDIM ARANIZA:)

    YanıtlaSil
  5. Annem de Singer diyor. Paff a da baktım. Ondan da çok memnun kullananlar. Bi karar vericez artık.
    Teşekkür ederim.
    Bu arada diktiklerin çok cici şeyler. Emeğine sağlık...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

"Nerede olursan ol!Allah'tan kork!Yaptığın kötülüğün arkasından bir iyilik yap ki bu onu yok etsin.İnsanlara karşı güzel ahlakın gereğine göre davran."

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...